بهترین نان برای مصرف چیست؟
یکی از دغدغه های کشور ما کیفیت و سلامت نان مصرفی می باشد، از آن جایی که قوت غالب مردم ایران نان بر پایه گندم می باشد، لذا تنظیم برنامه غذایی با توجه به این امر، مبحثی بسیار حیاتی و ضروری بوده و به سبب این که گندم بدون سبوس در نان ها استفاده می شود.
میزان فیبر نان بسیار کم می باشد و از آنجایی که منبع تامین فیبر نان سبوس می باشد، کمبود فیبر در نان های بر پایه آرد گندم بدون سبوس که اکثر نان ها در ایران این گونه پخت می شود.
نان جودوسر
سبب مشکلات عدیده گوارشی و سلامتی در بین مصرف کنندگان این نوع نان می شود، چندی است با افزایش آگاهی و فرهنگ تغذیه ای توجه به افزایش کیفیت نان در بین مردم بالا رفته است.
در زیر مطالبی چند از زبان یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی در مورد بهترین نان مصرفی ذکر شده است که به آن می پردازیم :
نان جودوسر
بهترین نان برای مصرف چیست؟
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: بر اساس اعلام انستیتو تحقیقات تغذیه کشور بهترین نان برای مصرف، نانی است که از ترکیب آرد گندم و جو درست شده باشد.
به گزارش نخست نیوز : مهدی شادنوش متخصص تغذیه و رژیم درمانی در خصوص انواع نانهای مصرفی اظهار کرد: بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی، نان باید پر فیبر (پر سبوس) و کم نمک باشد تا علاوه بر تامین فیبر (نیاز روزانه انسان به فیبر ۳۰ گرم است) و املاح (آهن، کلسیم، فسفر، روی، منیزیم) مورد نیاز بدن، از بروز بیماریهای غیر واگیر (چاقی، قند خون، چربی خون، فشارخون، سکته قلبی، سکته مغزی) نیز جلو گیری کند.
وی افزود: از آنجایی که در کشور ما، نان بیشترین استفاده را در خانواده کربوهیدراتها دارد، نقش مهمی را در سبد غذایی ایفا میکند، لذا باید از هر نظر کامل باشد و ضمن تامین انرژی مورد نیاز بدن، سلامتی افراد را نیز بیمه کند. وی با اشاره به اینکه استفاده از نانهای کامل و سبوس دار به جای نانهای با آرد سفید، ضرورت دارد، تصریح کرد: اگر آرد سبوس دار باشد، در این صورت اسید فیتیک سبوس توسط مخمرها در طی تخمیر میشکند و خاصیت دفع کنندگی خود را از دست میدهد و هضم و جذب آن بهتر شده و خاصیت تغذیهای پیدا میکند.
نان جودوسر
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در پاسخ به این سوال که آیا نانی که روی آن سبوس پاشیده باشند؛ برای سلامتی مفید است، گفت: واقعیت این است که سبوس پاشیده شده روی نان خاصیت تغذیهای ندارد و برعکس به دلیل داشتن اسید فیتیک از جذب املاح غذا جلوگیری و باعث دفع آن میشود.
شادنوش اظهار کرد: سبوس باید در آرد موجود بوده و تخمیر شود تا خاصیت تغذیهای داشته باشد بنابراین پوستههایی که روی نان میپاشند نه تنها خاصیت تغذیهای ندارد بلکه باعث عدم جذب املاح غذا میشود.
منبع: جام جمع آنلاین
من متعجم که چرا این اولی ترین و ساده ترین مسئله را مسئولان ما نمیفمند...