یولاف(جودوسر) غله ای غنی از روغن غیر اشباع
یولاف( جودوسر) در بین غلات حاوی بالاترین درصد روغن می باشد.
یولاف( جودوسر)بین ۳ تا ۱۸% حاوی روغن است و بالغ بر ۹۰% روغن آن، در دانه (آندوسپرم) یولاف( جودوسر) وجود دارد.
بالاترین درصد وجود روغن(لیپید) در بین غلات، در جوانه یولاف( جودوسر) می باشد، تراکم درصد چربی در آن بین (۱۵-۲۴%) می باشد
که درصد بالایی از وجود روغن را در نسبت به جوانه های سایر غلات مانند گندم و جو را شامل می شود.
روغن یولاف( جودوسر)حاوی اسیدهای چرب خنثی و اسیدهای چرب قطبی می باشد
و نسبتا قسمت زیادی از چربی های موجود در روغن یولاف( جودوسر) چربی های غیر اشباع می باشد
که دارای فعالیت بالای لیپولیتیک(تجزیه چربی) می باشند.
اسیدهای چرب اصلی موجود در روغنیولاف( جودوسر) :
اسید پالمیتیک (اشباع)
اسید استئاریک(اشباع)
اسید اولئیک(غیر اشباع)
اسید لینولئیک(غیر اشباع)
آلفا- اسید لینولئیک(غیر اشباع)
اسیدهای چرب قطبی موجود در روغن یولاف( جودوسر) فسفولیپیدها و گلیکولیپیدها هستند
که بالای ۳۴% محتوای آن را در برمی گیرد، اهمیت فسفولیپیدهای موجود در روغن یولاف( جودوسر)
بواسطه نیاز بدن جهت استفاده از فسفولیپیدها به عنوان آنتی اکسیدان در سلول ها می باشد.
از آنجایی که یولاف( جودوسر) حاوی بالاترین درصد روغن گیاهی بین غلات است و محتوای روغن آن غنی از اسیدلینولئیک می باشد
از لحاظ تغذیه ای ارزش غذایی بالایی دارد.
بر طبق شواهد علمی و توصیه های تغذیه ای نوردیک(Nordic 2012) ترکیبات اسید چرب موجود در برنامه غذایی
مهم تر از نوع غذای مصرفی جهت بیماران درگیر مشکلات مربوطه می باشد و با کنترل میزان اسیدهای چرب غذا
در بیماران قلبی عروق کرنری، دیابت نوع دوم و سرطان های مغزی می توان سهم بسزایی در بهبود حال آنان داشت.
روغن یولاف( جودوسر) حاوی بالاترین درصد اسیدهای چرب غیر اشباع حدود ۸۰% درصد می باشد
و اسیدلینولئیک و آلفا-اسید لینولئیک موجود در آن بسیار در حفظ سلامت بدن انسان مفید می باشند،
زیرا بدن قادر به ساخت این اسیدهای چرب به صورت طبیعی نیست و حتما باید از غذای مصرفی تامین گردد.
مصرف روغن یولاف( جودوسر) به رشد بدن، حفظ سیستم ایمنی، کنترل بیماری های قلب و عروق و دیابت کمک شایانی می کند.