خواص چاودار ( روگن )
همواره
از چاودار به عنوان آردی سبک در تولید نان استفاده می شده
است.
چاودار ( روگن) بدلیل داشتن رنگ تیره و متفاوت نانی
با رنگ قهوه ای متمایل به خاکستری ارائه می دهد
و همواره
در ترکیب با سایر آردها طعم و عطر مناسبی به نان حاصل داده و
در
بسیاری از کشورها بصورت پرک در انواع غذاها کاربرد فراوان دارد.
با توجه
به ساختار غذایی چاودار ( روگن)
به قسمتی
از خواص غذایی و درمانی حاصل از مصرف آن اشاره می کنیم:
چاودار( روگن) دارای درصد مناسبی فیبر بوده که این خاصیت موجب شده این غله گزینه مناسبی جهت کاهش وزن باشد.
در چاودار ( روگن) درصد مناسبی از بتاگلوکان وجود دارد
که این ماده سبب خاصیت درمانی
این غله
در کنترل عارضه های مختلف مانند کنترل سنگ صفرا، کاهش قند خون، چربی و افزایش
ایمنی بدن می شود.
لازم به
ذکر است چاودار ( روگن)
دارای
درصد بالایی از پروتئین می باشد
که این
خاصیت سبب افزایش ارزش غذایی این غله نسبت به سایر غلات در تغذیه کودکان و
نوجوانان می شود.
این غله
به صورت ترکیب با یولاف ( جودوسر)
سبب
تشدید خواص درمانی یولاف ( جودوسر)
می شود.
مصرف
توامان چاودار ( روگن)
و غلات
با درصد فیبر بالا در کنترل عارضه های گوارشی،
سرطان
کولون تاثیر بسزایی دارد و پیرو این خاصیت شاهد کاهش فشار خون در افراد مبتلا و
کاهش قند خون در افراد دیابتیک خواهیم بود.
در این غله
مقادیر مناسبی از آنتی اکسیدان و ویتامین ها بلاخص ویتامین E وجود دارد که سبب بهبود ایمنی بدن،
کنترل
آسم در کودکان و جلوگیری از تشکیل سلول های سرطانی در بدن می شود.
این غله
حاوی مقادیر مناسب از منیزیوم، کلسیم، آهن و فسفر می باشد که در کنترل کم خونی،
رشد مو و
بهبود پوست به همراه سایر ویتامین های موجود درآن تاثیر بسزایی دارد.